From Beijing to Utrecht

#63 Van München naar Stuttgart

München is fantastisch. Vooral omdat we bij zo’n gastvrije vriend mogen verblijven. Flo heeft een fantastisch appartement én is een bijzonder gezellig drinkmaatje!

Als we de volgende dag bij de andere Flo eten is het feest compleet. Heerlijke lasagne, een bijzonder gezellig gezelschap en twee waanzinnige kinderen. Philippe, de zoon van FloFi, krijgt zelfs de klompjes om zijn grote teen!

Naast het bezoek van de EGEA vrienden, bezoeken we ook slot Nymphenberg. Dé toeristenattractie van München is een waar sprookje in alle herfstkleuren.

Vanuit München zetten we koers richting Augsburg: met de lasagne in de benen vliegen we die kant op. Een stuk sneller dan verwacht, genieten we een echte Beierse lunch in de historische binnenstad van Augsburg, in plaats van de geplande overnachting. Die boeken we in het LH Hotel in Leipheim, een ware belevenis…

Het LH hotel in Leipheim blijkt een ‘American style’ motel op een verlaten industrieterrein aan de rand van Leipheim. Aangekomen op de locatie is er geen receptie maar ontvangen we ons kamernummer en pincode om de deur te openen via sms. De kamer is van prima kwaliteit: naast heerlijke bedden, uitgerust met een volledige kitchenette zodat we 2 blikken soep kunnen opwarmen en via de wifi kunnen genieten van de tweede auditieronde van de Voice.

De volgende ochtend zetten we koers richting Stuttgart. Over het gebied dat bekend staat als de ‘Schwabische Alb’ hangt een dichte koude herfstmist. Goed ingepakt beklimmen we deze laatste serieuze bergrug tot 650m. Na vandaag zullen we niet hoger meer komen dan 350m boven zeeniveau… we zijn echt bijna thuis…

De afdaling vanuit de ‘Swabische Alb’ rug is uitgesmeerd over 70km en dat betekent dus fluitend naar Stuttgart. We rijden langs wijnranken in alle herfstkleuren en zien langzaamaan de Mercedes/Porsche-stad Stuttgart aan de horizon verschijnen.

Na een bedwants avontuur in ons geboekte hotel verkassen we om 21:00 alsnog naar een hotel zonder bedwantsen, maar op steenworp afstand van de binnenstad. Kortom: tijd om dit weekend even lekker te gaan genieten van wat Stuttgart ons te bieden heeft!

Next Post

Previous Post

6 Comments

 1. Chris November 17, 2019

  Het is eigenlijk zo vreemd om jullie in dat hele bekende landschap te zien fietsen. Na al die mooie maar onbekende landschappen en steden.
  En dan denk ik, hoe gaan ze dat straks doen, weer landen in het gewone leven.
  Veel terugkijken maar naar al dat fantastische wat jullie hebben meegemaakt
  Chris

  • deenmenno@gmail.com November 24, 2019 — Post Author

   ik kan niet voor jeroen praten, maar ik hebbwel zin on weer kijn werk op te pakken. de hele reis stond in het teken van consumeren. Het wordt tijd om weer ietste maken.

 2. Krista November 17, 2019

  Heerlijk jongens ik geniet nog even van alle mooie verhalen. En nog twee weken en dan zijn jullie er weer 😃. Geniet van Stuttgart dit weekend 😘

  • deenmenno@gmail.com November 24, 2019 — Post Author

   Done! en nu de bloemetjes buiten gezet in Keulen 🙂 zo’n coole stad 🙂

 3. Niek Bakker November 18, 2019

  De laatste etappes dienen zich aan. Nog even en dan zullen jullie alles moeten vertellen over wat jullie hebben meegemaakt.
  Vast een voorproefje van mij ?
  Ik ga jullie zeker de volgende vragen stellen.
  – Wat was jullie gevaarlijkste ervaring ?
  – Wat was jullie leukste ontmoeting met locals?
  – Wat is net land dat de meeste indruk op jullie heeft gemaakt?
  – Wat gaan jullie doen Om weer aan het gewone leven te wennen ?
  Goede en veilige reis gewenst verder.

  • deenmenno@gmail.com November 24, 2019 — Post Author

   oeoeoe. ik ga er over nadenken. Moeilijk hoor die ‘ste’-vragen. Ieder land, iedere cultuur heeft iets heeeeeel bijzonders en fijns. Het is onmogelijk om daar iets uit te kiezen.

   Wel zijn er een aantal hele memorabele momenten: overnachten bij Gulzala met de schapenkop, de flaming mountains bij Turpan, de vaart over de caspische zee op de professor Gul, de ontmoeting met Jake, de bezoekjes van familie en vrienden, de prachtige zonsopgangen, ondergangen, de uitgestrekte kanden, de gastvrijheid van iedereen, het is teveel om op te noemen. Gelukkig hebben we de blogposts nog 😉

Leave a Reply

© 2024 From Beijing to Utrecht

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: