From Beijing to Utrecht

#62 Van Melk naar München

We rijden van Melk naar München en kijken onderweg wat mensen aan het doen zijn. In deze aflevering ontmoeten we Arnt uit Braunau, we zeggen Maike gedag en bezoeken Flo! Deze markante persoonlijkheden kleuren onze reis op onverwachtse wijze.

Van Melk naar Linz valt het niet mee. Tegenwind, regen en vals plat omhoog. Ondanks het contrast met gisteren, rijden we met een gemiddelde van 20 km/uur. En dankzij onze shop-actie in Kroatië, zitten we er warmpjes bij.

We verblijven twee nachten in Linz. Maike is met de auto vooruit gegaan om het appartement op te warmen. Na een heerlijk kaasfondue beklimmen we ‘s avonds de Pöstlingberg. Hier hebben we een indrukwekkend uitzicht over de stad.

De Donau doorsnijdt Linz. Het verschil in temperatuur (tussen het water en de lucht) zorgt voor een schilderachtige nevel die over de rivier hangt.

De volgende dag vertrekken we met de auto naar Salzburg. In deze ietwat truttige stad (het deed ons aan Roermond denken) bezoeken we twee Mozart musea, beklimmen we een heuvel en eten we Oostenrijkse taartjes.

De volgende dag zwaaien we Maike uit en stappen ingepakt en opgeladen weer op de fiets. Als we bewegen is het aangenaam. Maar als we stilstaan wordt het snel koud.

De kou doet rare dingen met je. We zien opeens als een berg op tegen afdalingen(?!). Het stil zitten, de wind… het is iedere keer klappertandend naar beneden. Zelfs het dopje van mijn bidon vriest vast! Desondanks leggen we ‘met gemak’ 115 km af.

Vanavond slapen we bij Arndt. Deze sportman stelt zijn woonkamer beschikbaar via de app: warm showers.

Dit is een soort couch surfing voor fietsers. Via de website bieden mensen een gratis slaapplaats aan en een plek voor tweewielers. Vanavond wordt onze eerste keer.

We ontmoeten Arndt in een kroegje. Het is gezellig en voelt een beetje als een halfbakken date. Wat doe je? Waar kom je vandaan? Dat soort dingen. We doen samen boodschappen en koken bij hem thuis.

Arndt is bijzonder geïnteresseerd in onze reis. We laten de route en wat filmpjes zien. De filmpjes uit China en Oezbekistan brengen mooie herinneringen boven. Arndt bakt ondertussen een ‘fitnesscake’ die ons de volgende dag een gezonde boost geeft.

We rijden Braunau uit en gaan direct de grens over naar Duitsland. Jeroen is een beetje teleurgesteld. ‘Er staat niet ééns een bord ‘welkom in Duitsland’!’ roept hij verontwaardigd. We moeten het doen met een brug en een standbeeld van een man op een grote vis.

We rijden naar München. Ik beklaag me over het landschap. Die uitgestrekte velden over glooiende heuvels… Hier en daar kerkje in een lieflijk dorpje… pffff ‘been there done that’. Jeroen vindt me een verwend kind.

Hij heeft gelijk. Het is echt heel mooi. Maar we kennen het landschap al. We komen steeds dichter bij huis en alles wordt herkenbaarder. En dát is ook mooi!

Vooral de skyline van München is indrukwekkend. We klimmen een heuveltje op. Op de top zien we München liggen voor een ondergaande zon. Het is écht heeeeel mooi!

We rijden om 17:00 München in. Laverend tussen het uitgaande verkeer arriveren we om 18:00 bij het appartement van Flo. Deze oud EGEA’er biedt ons de komende twee dagen zijn huis. De voorspelling is sneeuw. Dus we nemen het ervan.

Na een heerlijke maaltijd duiken we ons bed in. Morgen lekker ronddwalen in München!

Next Post

Previous Post

4 Comments

 1. Chris November 13, 2019

  Inderdaad, bekend terrein he. Niet meer zo verrassend.
  En zooooo dichtbij al.
  Nog maar eventjes en dan…..herinnering.
  Maar nu nog even genieten jongens.
  Veel plezier verder

  • deenmenno@gmail.com November 14, 2019 — Post Author

   ja joh we zijn praktisch thuis 🙂 maar het blijft leuk hoor!

 2. Niek Bakker November 13, 2019

  Wordt het niet steeds spannender? Steeds dichter bij huis komen? Of hebben jullie zoveel moois gezien datje het gevoel gaat krijgen van: ” wat moet ik eigenlijk thuis doen?”

  • deenmenno@gmail.com November 14, 2019 — Post Author

   Neehoor! Heb allemaal plannen voor mujn eigen bedrijf dus heb eigenlijk heel veel zin om wat te gaan maken ipv de hele dag consumeren 🙂

Leave a Reply

© 2024 From Beijing to Utrecht

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: