From Beijing to Utrecht

#22 Drie dagen Almaty

Na zes heftige weken in Nederland vervolgen we onze reis. We laten een boel achter in Nederland. We zeggen zoveel mogelijk mensen gedag en worden vervolgens door Jan naar Brussel gereden. In splinternieuwe sokken stappen we met onze splinternieuwe reisgenote het vliegtuig in.

De komende twee weken fietst Roos Nieuwenhuis met ons mee! Eenmaal geland in Almaty tikt Roos een hippe mountainbike op de kop voor slechts €200.

We mogen hem de volgende dag ophalen. Tijd om de stad te verkennen! We struinen over lange drukke straten, door prachtige parken met een bijzondere houten kerk. Almaty is opvallend groen. De straten staan vol met bomen en langs de kant van de weg worden prachtige perkjes keurig bijgehouden.

‘s Avonds regelt Aigul dat we een drankje doen met de Nederlandse enclave in Almaty.

We ontmoeten Klaas. Hij is tegen wil en dank in Almaty beland. Veldrijder, ambitieus en vooral heel erg gezellig. We leren een boel over farmfrites (boerderij patatten), mercedes pausmobiels en de verhouding tussen je voor- en achterblad.

De volgende ochtend halen we onze fietsen op bij Aigul. Daar staan ze dan… te shinen in de Aigul’s voortuin. Na zes weken zonder, is het fijn om ons stalen ros te beklimmen.

Jeroen wordt onderweg naar het hotel ziek. Als een ‘goede’ patiënt duikt Jeroen een uurtje onder de wol om daarna zwetend en ellendig nog drie toeristische attracties te bezoeken. Na verschillende taxiritjes, een bezoek aan de wereldberoemde schaatsbaan en een prachtige uitkijk over de stad, houden we het toch écht voor gezien.

Nouja, niet voordat Roos een bloedbad creëert in de supermarkt. Na een glijder op de trap, beschadigt ze haar teen. Het bloedt zo hard dat we haar op een trapje zetten en de boel ter plekke verzorgen met Sorbo huishouddoekjes. Sorbo is blijkbaar ook uw hulp buitenshuis.

We verlengen onze hotel met een nacht zodat Jeroen kan bijkomen van zijn ijlende hazenslaapjes en Roos haar teen kan helen. Ik zeg, het avontuur is aan!

https://www.jeroenmenno.com/wp-content/uploads/img_7911.mov

De volgende dag slapen we en gaan we naar het zwembad. In Delight Pool Dayclub kun je zwemmend naar snoeiharde stampmuziek luisteren, biertjes drinken én pizza eten! Nadat ik voor het eerst in mijn leven pizza peperoni ONDER WATER eet kan mijn dag niet meer stuk.

Nu nog fietsen voorbereiden en morgen dan eindelijk weer onderweg!

Next Post

Previous Post

11 Comments

 1. Chris July 14, 2019

  Prachtig verhaal weer Menno. En wat een mooie start.
  Heel veel succes en mooie momenten gewenst.

 2. Maike July 14, 2019

  Hihihi

  Wat leuk weer om te lezen Menno.

  Het feest kan weer beginnen. Veel plezier lieverds

  <3

  • deenmenno@gmail.com July 15, 2019 — Post Author

   dankjewel. de eerste dag fietsen was meteen een feestje

 3. deenmenno@gmail.com July 15, 2019 — Post Author

  die hebben we al gehad gister! maar daarover later meer 😉

 4. deenmenno@gmail.com July 15, 2019 — Post Author

  echt geniaal! pepperoni aqua 🙂

 5. René Bakker July 15, 2019

  Wat mooi dat jullie weer op weg zijn. Kijk uit naar jullie nieuwe verhalen. Geniet er van!

 6. Hans en Nia July 16, 2019

  Jeroen en Menno, fijn dat jullie weer verder gaan en kunnen, doe voorzichtig en veel plezier samen. We zijn benieuwd naar jullie belevenissen.
  Groet Nia en Hans

 7. Joke July 16, 2019

  Wat geweldig dat jullie weer op weg zijn. Ik kijk uit naar jullie nieuwe belevenissen. Veel plezier en een behouden reis !!
  Liefs – Joke

  • deenmenno@gmail.com July 17, 2019 — Post Author

   dankjewel! het volgende bericht staat al weer klaar 😉

Leave a Reply

© 2024 From Beijing to Utrecht

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: