From Beijing to Utrecht

#66 Van Dommelen naar Houten

Het is lekker lui opstaan bij de familie van Kuijk. De regent tikt gezellig tegen het plafond en van beneden komt een: ‘joehoe! komen jullie lunchen?’

Het is Madelief die terug is van school. We schrikken wakker. Het is al 12:00! Zo lang hebben we volgens mij nog niet uitgeslapen deze reis.

Beneden worden we verrast met twee lieve briefjes. Als klap op de vuurpijl is Sinterklaas langs geweest! We vinden een mandarijn en chocolade kikker in onze schoen. Was het zingen gisteravond niet voor niks!

We wachten tot het ophoudt met regenen en fietsen dan de kortste afstand deze reis: 10 kilometer naar Eindhoven. Hier zoeken we Rob en Mark op bij onze kledingsponsor Game Solutions Lab & Games for Health Europe. Vanavond gaan we dan eindelijk aan de Dutch Courage Gin die al 4 jaar bij Rob op ons staat te wachten.

Het is, uiteraard, een zeer geslaagde avond/nacht. De volgende dag hoeven we niet ver. Den Bosch ligt 35 km van Eindhoven. We maken een klein lusje over de beroemde fiets-rotonde in Eindhoven.

We verlaten de lichtstad als de zon al over haar hoogtepunt heen is. Hierdoor trekken lange schaduwen over de akkers.

Het is heeeeeeeerlijk rijden. Via de fietsenknooppunten rijden we door de landerijen, langs vennetje en door illustere dorpjes. Het is prachtig en het is zo fijn om weer thuis te zijn. Al die mooie fietspaden…. er gaat niks boven Nederland. Alles is zo mooi, zo keurig, zo overzichtelijk… zo rijk!

We worden af en toe ingehaald door elektrische fietsen en moeten flink tegen de wind in. Als er een klein miezertje lijkt te komen, blijven we de druppels voor.

In Den Bosch ontmoeten we Kamila. Jeroen en Kamila hebben een boel bij te kletsen. Dus onder het genot van een bitterbal en IPA kletsen we bij. Heel gezellig!

We gaan heeeeel lang uit eten bij The Stamp (4 uur!) en drinken nog wat biertjes in de stad. De volgende morgen vertrekken we richting Houten. Het is een prachtige route door het land van Maas en Waal en de Betuwe.

In Houten worden we ontvangen door Sytske. Als Noor thuis komt gaan we aan de fietspoets. Noor doet hier verslag over:

Vandaag hebben we de fietsen schoon gemaakt. En rara wie had de goorste fiets……………. JEROEN vink goor. In de avond heb ik de champagne geopend en kreeg bijna de kurk in mijn gezicht. Als je dat wil zien moet je het filmpje kijken en nu lekker aan de kaas en wijn voor de oudjes.

Aldus Noor.

Morgen de laatste etappe. Vanaf het Houtense Rond naar de Hoveniers… of ergens anders. We gaan het zien! Tot morgen/vandaag?

Next Post

Previous Post

2 Comments

 1. Sara Miller December 1, 2019

  How will you remember it all! I hope there is a book in the future about your journey!

 2. Chris December 1, 2019

  Hey mannen,
  Nu zooooo dichtbij, Houten is niks meer he.
  Wat een reis hebben jullie gemaakt en wat was het leuk om mee te mogen lezen. Bedankt daarvoor. Ik (en vast heel veel meer) hebben er van genoten.

  Tot ergens in Utrecht

Leave a Reply

© 2024 From Beijing to Utrecht

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: