From Beijing to Utrecht

#57 Drie dagen Split

In een mini-cruise over de Adriatische zee varen we in 3 uur van Korcula naar de havenstad Split.

De warme zon zakt achter ons in zee en maakt plaats voor een warm onthaal door Ties, Puck, Rob en Renate! De komende dagen verblijven we met de familie Nijhuis in Split. Super gezellig!

Het hele gezin is naar de haven komen fietsen. Ik krijg Puck achterop en daar gaan we!

Split is een prachtige oude haven stad. De vestingmuur is nog grotendeels in tact. Deze is goed te zien vanuit de kloktoren. Na dit hoge punt duiken we de diepe kelders van de stad in.

Morgen gaan we met de boot naar een aantal eilanden. Niemand minder dan reisleider Ties zal hier verslag van uitbrengen.

Ties: we ontbijten in het huisje. na het eten pakten we de fiets. en gingen we naar de boot toen we in de boot zaten vaarde de boot meteen weg naar: ciovo daar gingen we naar het strand. en hebben we een paar filmpjes van vissen gemaakt.

daarna gingen we eten en de boot weer in naar: blue lagoon daar stopte de boot niet aan land maar mocht je van het boven dek naar beneden springen.

ik ben twee keer gesprongen en menno durfde eerst niet. mama heeft de snorkel van de boot op 7 meter diepte laten vallen.

na even zwemmen gingen we weer weg naar: solta daar was een vissersdorpje eerst gingen we daar iets drinken en daarna weg van de haven om een duik te nemen bij een stukje waar je mocht zwemmen.

daarna moesten we weer 2 uur in de boot. toen we terug in het huisje waren gingen we pizza eten en naar bed.

Dankjewel Ties! Het was een hele leuke dag! Dat geldt ook voor de volgende, en de laatste dag, met de familie Nijhuis. Lekker badderen en op het strand hangen.

Drie superfijne dagen. Even niet fietsen en écht vakantie vieren in het zonnige Kroatië! Zo lusten we er wel meer.

Next Post

Previous Post

3 Comments

 1. Chris October 27, 2019

  Ziet er heerlijk uit, al die warme kleuren.
  Hier is het grijs en het wordt kouder.
  Gewoon daar nog even vakantie vieren, zou ik zeggen 😊

  • deenmenno@gmail.com October 30, 2019 — Post Author

   Ja het is heeeel mooi. De kleuren zijn zo fel. We zijn nu in plitvicka jezera. Nóg indrukwekkender 🙂 Maar daarover later meer 🙂

 2. Liesbeth van den Bosch October 30, 2019

  Leuk verhaal Ties!

Leave a Reply

© 2024 From Beijing to Utrecht

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: